Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

måndag 4 juli 2011

Före-biler från stugan

Idag kommer äntligen de utlovade bilderna från stugan. Följ med in för en orgie i furu...

Vi börjar i den yttre hallen. Här finns den del att göra så småningom, men till en början ska väggarna rollas över med en annan färg och så ska det bli lite krokar och hyllor för förvaring. Taket får vara mörkt så länge. Det är det gamla innertaket till den pyttelilla uteplatsen under tak som fanns från början när stugan byggdes. Dörren rakt fram går till toaletten som man 1974 var tvungen att gå ut för att komma in till. Då var det dessutom en mulltoa. Bilder från toaletten blir det en annan dag.
Väl inne i stugans originalhall, som jag glömde att fota den här gången, har man det första lilla sovrummet direkt till vänster. På 70-talet var det inne med våningssängar. Och för att få in två sovplatser i det här rummet är det enda alternativet nu också. Så, så får det bli. Men först ska väggarna rollas vita. Det är nästan klart. Får se om jag får målat det sista idag. Tak och lister får vara så länge. Det är mer målning som ska göras...

Rakt fram i i hallen ligger det lilla köket. Här är det också furu som gäller, tak, fönster, lister som i de andra rummen och så en bröstpanel. Den senare har jag tänkt ska få bli pärlgrå. Väggarna blir vita. Köksskåpen får vara som de är så länge, men de ska få nya handtag.

Innanför det lilla köket har vi sovrum nummer två. Här kommer det att bli två enkelsängar och med lite tur ska vi också kunna få in två smala garderober. Sedan blir det inte mycket plats kvar. Väggarna har fått vit färg på sig sedan det här kortet togs. Med lite tur blir det möblering här om någon dag.


Sovrummen och köket har plastmattor inlagda och de kommer att få vara kvar tills vidare. Under dem ligger lackade trägolv och den dagen taken blir vita plockar vi nog fram golven igen. Och tursamt nog är mattorna inte limmade utan bara ditlagda.

Längst in i stugan ligger det som på ritningen kallas storstugan. Här har furun verkligen fått utrymme! Tak, golv, fönster, lister, furumöbler (och lite teak och björk) och tre väggar som är klädda med furupaneler. Väggpanelerna kommer jag att måla nu. De blir pärlgrå precis som i köket. Det andra får vara till senare. Tapetväggen längst in i rummet blir rollad med vitt, som alla andra tapetväggar.

Hoppas återkomma snart med lite "under tiden" och "efter" bilder.
Ha en bra dag
Pernilla

1 kommentar:

Helgi sa...

Hej!

Har du före, under, och efter-bilder? I så fall skulle jag tycka det vore kul om du ville skriva lite på byggforumet jag jobbar på och lägga upp lite bilder.

Hör av dig på mejl så berättar jag mer, helgibyggla@gmail.com

Vänliga hälsningar
Helgi