Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

måndag 28 januari 2013

Alingsås i TV

Du missade väl inte SVT:s nya serie Molanders som startade idag? Här bänkade vi oss i alla fall. Om inte annat för att se lite välbekanta miljöer. Även om vi bor i Vårgårda kommun så är "stan" för oss Alingsås. Vi bor ju nästan mitt emellan Vårgårda och Alingsås och har bara 15 km in till Alingsås och det blir ofta dit vi åker för att handla. Och Alingsås är verkligen värt ett besök! En mysig stad med massor av småbutiker och caféer inne i centrum. Dessutom finns det många charmiga äldre hus och gårdsmiljöer bevarade inne i centrum.

Staden är kanske mest känd för Jonas Alströmer, ni vet han med potatisen. Den första lär han ha planterat i parken vid Nolhaga slott. Förutom det startade han textilfabriker; sidenväverier om jag inte minns helt fel. Det rosa rådhuset vid torget, där för övrigt Alströmer står staty, är väl också ett känt motiv.

Nolgaha Slott 
( Nolhaga slott, bild hämtad från kommunens hemsida: www.alingsas.se)

Nu för tiden har Alingsås också blivit känt för "lights in Alingsås", som pågår i oktober månad varje år. Det har jag skrivit om i tidigare inlägg. Här kan du läsa det.

Ha det gott!
Pernilla 


Inga kommentarer: