Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

söndag 26 maj 2013

Ingen rolig syn...

Den här vintern och våren har sannerligen inte varit snäll mot vår trädgård. (Och inte mot andras heller för den delen.) Vår trädgård är kanske inte den mest välskötta och underhållna i vanliga fall. Men i år är det riktigt tråkigt att gå runt. Mars månad med sol, blåst, plusgrader på dagen och massor av minus på nätterna som gjorde att tjälen inte släppte har gjort att växterna frystorkat. Rosorna kommer förmodligen aldrig att repa sig, även om de kommer att få sommaren på sig innan jag ger upp hoppet helt. Några är dock döda redan. Inte ens den kanadensiska buskrosen som ska klara zon 7 har klarat sig. Några få stackars blad på några enstaka grenar är allt. Den enda som verkar ha klarat sig utan större men är Maidens Blush. Och förutom rosorna har ett flertal buskar gett sig, till och med en gammal taggig Berberisbuske som jag behållit för de fina bladen. Men nu grävs den upp. Tillsammans med en rad andra växter. 

Man kan ju välja att se på det från olika håll. Man kan ju tycka att det är tråkigt. Men det är ju faktiskt också en chans att få börja om lite grand. Att flytta om, plantera nytt och kanske få det lite mer som man vill ha det. Och sedan är jag av åsikten att det får bli som det blir. Oavsett om det är hårda vintrar, löss eller annat som ger sig på växterna. Fast jag hade varit glad om det fanns aningen mindre Kirskål att bekämpa...
Trevlig kväll!
Pernilla

 Den här New Dawn rosen kommer inte att blomma någon mer gång. 
Blir till att handla nytt...


Inga kommentarer: