Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

söndag 27 november 2011

Första advent

Hoppas att ni har en skön första advent! Här blåser det så det dånar. Det blir ett speciellt ljud i skogen och från ån när det blåser så här mycket. Ibland tar det tag i huset så rutorna skallrar. Skönt att sitta inne. Var nere i stallet förut. Där inne är det konstigt nog alltid nästan helt tyst när det stormar utanför. Stallet ligger i en sluttning, så det blåser liksom över taket. De tjocka stenväggarna gör väl också sitt för att ljudet dämpas förstås.
Skyltsöndagen inne i samhället blev väl inte riktigt som det var tänkt. Den traditionella tomteparaden fick kortas av. Maken är alltid med och spelar och in i det sista var det ovisst om de skulle ge sig ut i ovädret. Några tappra hade trots allt vågat sig ut för att titta tydligen, så det blev en liten parad, men dansen kring granen på torget och presentationen av årets luciakandidater fick ställas in eftersom torget var avstängt. Den stora granen på torget hotade nämligen att välta
Nu blir det glögg - choklad och chili - och pepparkakor.
Ha det gott
Pernilla

Inga kommentarer: