Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

tisdag 13 december 2011

Lucia

Hoppas att ni har en fin Luciadag! I brist på Luciabild kommer istället en Lussekatt:
Vår katt Jeff, uppkallad efter trummisen i Toto.

Känns lite konstigt att inte vara engagerad i något Luciatåg i år. Det är första gången sedan ja, kanske så länge som sedan innan jag började skolan. Det har varit luciatåg i barnkör, skolan förstås, ungdomskör, på folkhögskolan och sedan har jag haft hand om luciatåg i skolan sedan jag började jobba. Var uppe tidigt i morse och såg Luciafirandet på TV i stället. Den riktiga julstämningen har dock inte riktigt infunnit sig än. Det blåser och regnar- igen - så det gäller nog för eventuella Lucior att hålla hårt i kronan idag. Men riktigt kallt i vinden är det och blåser rakt igenom huset känns det som. Så, ett par goa pulsvärmare kan göra nytta även inomhus. Kommer lägga ut några nya varianter i butiken idag.
De här halvvantarna är stickade i grått 100% ullgarn. Ullen kommer från får som betat här på gården. Garnet kan kännas lite fett att ta på, men det beror bara på att det inte behandlats utan har kvar sina naturliga ullegenskaper. Tvättar gör man i ljummet vatten, i diskhon eller handfatet. Tryck försiktigt igenom vattnet och låt dem ligga i blöt - allt som behövs. Lite vanligt hårschampo blir bästa tvättmedlet. Alternativt lite tvättsåpa. Ull är ett fantastiskt naturmaterial som värmer även när det är blött, så det är perfekt till vantar och sockor.

En annan nyhet som kommer att dyka upp i butiken idag är hästskor. Har haft det i butiken på gården ett tag, men nu kände jag att det var dags att lägga i dem även i nätbutiken. Skorna har använts "på riktigt", så storlek, utseende, slitage, rostighet och så vidare varierar. Men det är ju så det ska vara!

Vill också tala om att mellan den 12 och 24 december är alla order i nätbutiken över 500 kr fraktfria. Passa på!
Ha en fortsatt skön Luciadag!
Pernilla

Inga kommentarer: