Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

söndag 18 december 2011

Shabby chic är död?

Så här på fjärde advent och med bara några veckor kvar av året brukar det ju alltid dyka upp lite trendspaningar inför kommande år. I chefredaktörens spalt i Allt i Hemmet kan man i det senaste numret, januari 2012, läsa följande: "En av de riktigt mäktiga har gått ur tiden. En gigant, som påverkat oss alla över årtionden. Nu vinkar de sista spetsnäsdukarna farväl och de vitmålade avskavda benen tar sina sista stapplande steg. Allt har ett bäst-före-datum. Och med all respekt: den romantiska, sockriga shabby chic-stilen dör nu."
Det återstår väl att se om hon har rätt. Som alltid handlar det väl om att försöka göra en personlig stil och blanda lite lagom. Att inte gå till överdrift åt något håll. En gammal möbel med sliten charm kommer alltid att ha sin plats. Men kanske kommer vi om några år att förundras lika mycket över alla möbler som blev vitmålade under början av 2000-talet som över alla möbler som blev avlutade under 80-talet.
Marit Danielsson i Allt i Hemmet tror att det vita kommer att leva vidare. Det tror jag också. Vintage lever vidare. Ja, absolut utan tvekan. Vintage har blivit en del i mångas livsstil både när det gäller inredning och kläder. Men, skriver Marit, inte romantiserande, inte överkvinnligt, inte sockrigt. Frågan är då, avslutar hon, vad som kommer i stället? Själv tror jag nog att industristilen kommer att växa och leva kvar ett tag framöver.
Har hon rätt? Vad tror ni?
Ha en fortsatt skön fjärde advent!
Pernilla

1 kommentar:

Anna sa...

Jag kan väl aldrig TÄNKA mig att shabby chicen är död!! Å nä, tror jag inte på för 5 öre! Nya butiker växer ju ständigt fram. Tror dock att det kommer blandas upp med mörkare detaljer framöver.
Ha en riktigt fin jul!
Kram Anna