Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

tisdag 10 januari 2012

Burkstrumpor


Under julhelgerna fick jag fram virknålen och lite garn. Resultatet blev några "burkstrumpor". Har gått och funderat ett bra tag och tänkt testa lite olika varianter och nu kom jag igång. Ett perfekt sätt att göra av med restgarner - det går åt 20-30 gram beroende på hur tjockt garnet är. Burkarna på bilden är typ syltburk lite större modell, ca 15 cm höga. Blir fina som ljuslyktor. Eller varför inte som blomvaser eller kanske till förvaring av pennor och liknande. Ett lite lagom pysselprojekt. Vill du inte pyssla själv så kommer det ut några i nätbutiken så småningom.

Här är det ett blåmelerat garn med lite glittereffekt och bara vanlig gallervirkning:

Gallervirkning här också men i ett tunnare grått ullgarn. Den här fick en liten piccotkant längst upp:
 Och till sist en tredje lite mer stilren i oblekt ullgarn:

Om du vill pröva själv är mitt tips att använda en lite tunnare virknål än vad som rekommenderas till garnet. Då blir strumpan lite stadigare och sitter uppe bättre. Och skulle man vilja använda den på en lite mindre burk så säckar den inte ihop.
Ha en fortsatt bra dag
Pernilla

Inga kommentarer: