Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

onsdag 4 januari 2012

God fortsättning och strömavbrott

God fortsättning allihopa! Hoppas ni haft en fin start på det nya året!

I dag blev det inte riktigt som jag hade planerat. Stormen i natt gjorde att vi blev nästan strömlösa tidigt i morse. Hela dagen har vi haft ström på bara en fas. Och den fas som fungerade gick till tre taklampor på övervåningen och till taklamporna i källaren... Alltså inget vatten, inga eluttag på hela dagen och bara belysning i halva huset. Och förstås ingen dator och inget bredband på hela dagen. Så de väntande beställningarna kunde inte bokas in för hämtning som planerat. Får väl trösta sig med att det finns de som har det värre. När Gudrun blåste förbi för ett antal år sedan var vi utan ström en hel vecka. Nu har vi i alla fall fått elen tillbaka på alla faser. Det var två säkringar i vår lilla transformator borta i skogen som gått. Ledningarna är gamla och dåliga och antingen hade det väl trillat någon gren emot eller också har ledningarna helt enkelt blåst emot varandra - de är ganska slaka - och korsslutit sig själva. Kan man få önska sig lite mindre blåsigt och regnigt väder framöver?

I morgon blir det packning av beställningar och så ska jag försöka hinna med att börja plocka om och städa i butiken här på gården. Butiken är stängd nu på lördag men öppnar igen den 14 januari. Återkommer till detta.
Ha det gott
Pernilla


3 kommentarer:

blommor och kvistar sa...

hej!
hos oss gjorde inte emil så stor skada, lite blinkningar i elen endast, men dagmar som drog upp på annandag jul gjorde oss strömlösa i flera dygn, fällde massor av träd och så vidare!
men idag lyser solen!
god fortsättning
susanne

Små stunder av lycka sa...

Här hos oss hände det ingenting även om man stundvis trodde att taket skulle blåsa av... Bor i Siene så vi har inte så långt mellan varann.. Hoppas snart få chansen att besöka din butik igen.
Kram Anna Lena

Pernilla sa...

Vi får hoppas att vi slipper fler stormar nu i vinter! Jag är ingen vintervän, men det vore riktigt skönt med lite minusgrader och sol ett tag framöver!
Pernilla