Välkommen till Hemkänslas blogg!

Det här är en blogg för dig som gillar lantlig inredning och pyssel. Jag som bloggar driver också butiken Hemkänsla som finns både som nätbutik och som gårdsbutik mellan Vårgårda och Alingsås.
Välkommen!
/Pernilla

torsdag 31 maj 2012

Vågar du?

Jag måste erkänna att jag är väldigt förtjust i Castle & Cottage sortiment. I butiken finns en hel del just nu. Företagen startade för bara något år sedan och är svenskt. Man designar alla mönster själva. Till att börja med hade man bara textilier. Och där har man verkligen tänkt till! Alla serier använder samma nyanser så det är fritt fram att mixa och blanda mönster precis som man vill och allt matchar! Dessutom har de tänkt till om andra små detaljer som jag gillar. Grytvanten är lite extra lång så att man ska slippa bränna sig på armarna om man råkar komma emot plåten och så vidare. Och jag kan väl erkänna att mönstren kanske inte är så romantiska, i alla fall inte vid första anblicken. Men man blir glad av dem. Och det finns något härligt nostalgiskt, retro, lantligt och väldigt mycket svensk sommar över alla motiven.

Mixa i rosa och grönt. Muggarna kommer inte från Castle & Cottage, men passar perfekt i färg. Grytunderlägget är nytt för i vår. Visst är det superhärligt? Passar lika bra till de blå serierna också. Svensktillverkat är det också.
  De blå och grå serierna tillsammans med bricka och grytunderlägg. Servettstället kommer från Bloomingville och finns också i nätbutiken.
Servetter och disktrasor är nytt för våren och finns även i rosa/grönt.

Tänk er den här brickan dukad med glas fyllda med hemkokt saft och hembakta bullar på ett fat en varm sommardag i trädgården...

Söta små hus i rosa och grönt. Här på disktrasan finns även servetter och handduk i samma motiv.
 Somrigt förkläde med blommande Allium.
 Grytunderlägget igen. Så mycket nostalgi...
Handduken Jakobsbyn har en sött litet slott fäst vid hanken. Lätt att plocka bort när man tvättar eller om man vill använda det som dekoration någon annanstans. Kul detalj som ger det lilla extra.

Tänk er ett par sådana här kuddar i träsoffan i torpköket. Men det här mönstret passar lika bra i en toppmodern inredning. Jättehärligt tycker jag!

Lite mer romantiskt är mönstret Ottilia. Går förstås att matcha med Allium, samma grå nyans.

Härliga jordgubbsmönster på handduk, grytlapp och grytvante. Perfekt till midsommarfesten kanske?

 Grytvante i serien bestick.
Fräsch randig handduk som går jättelätt att kombinera med de mer mönstrade serierna i blått och grått.

Ännu fler varor finns i nätbutiken, http://www.hemkansla.se/, titta gärna in där. Vändbara brödkorgar, grytlappar, löpare, kuddfodral, handdukar, servetter... Våga lite färg och mönster i sommar!
Ha en fortsatt skön kväll
Pernilla

Inga kommentarer: